Kerékpáros Ruházat

A kerékpáros ruházatnak igen fontos szerepe van a biztonság és a komfort tekintetében. Természetesen itt is megvannak a fokozatok, melyeket érdemes betartani, hiszen egy városi kerékpározásra nem ugyanazok a kellékek szükségesek, mint intenzív sportoláshoz. Függetlenül attól, hogy aszfalton (országúti, fitness), vagy terepen (mtb, dual sport) tekerünk.

A két legfontosabb kiegészítő ami nélkül nem szabad elindulni -felhasználási területtől függetlenül- az a Kerékpáros sisak és a napszemüveg. Igen a szemüveg itt különös jelentősséggel bír, hiszen nem csak a napfénytől óvja a szemünket, de apró felverődő kövektől, erdőben a faágaktól, portól stb. A sisakot úgy gondolom nem kell magyarázni. Ennek kiválasztásánál érdemes a felhasználási területnek és a fejméretnek megfelelőt választani.

A kerékpáros mezek, nadrágok, kesztyűk már inkább a sportolás szerelmeseinek elengedhetetlen kellékek, hiszen egy megfelelően formázott és párnázott nadrág nagyban hozzájárul ahhoz, hogy még komolyabb távok megtételekor  se fáradjon és nyomódjon el az alfelünk. A jó minőségű mezek az izzadtság kivezetésével járulnak hozzá a komfortérzetünk növeléséhez. 

Amikor a kerékpározást már elég komolyan veszed akkor jön az elengedhetetlen kerékpáros cipő. Itt szintén oda kell figyelni a felhasználási területre, hiszen a cipők annak megfelelően vannak kialakítva, hogy terepen, vagy országúton szeretnénk használni azt. Természetesen ezek a cipők már speciális pedált is igényelnek, de ezekből is szép kínálat áll rendelkezésedre itt az üzletben.

 

 

 

 

Instagram/noikerekparszalon