Dual Sport, vagy Cross/MTB Kerékpárok

Cross, vagy Dual Sport Kerékpárok

Az ebbe a csoportba tartozó kerékpárokat  gyakran nevezik cross, vagy hybrid bringáknak is és nem véletlenül, hiszen ez a kategória valóban két másiknak a keresztezéséből született, mégpedig a Trekking és a Mountain Bike kerékpárokéból. A gyártók megpróbálták a legjobb tulajdonságokat kiemelni a két említett csoportból és így született meg a legtöbb ember számára leginkább használható kerékpár. 

Ugyanis, ha szereted néha elhagyni az épített utat, de nem vagy a kemény terep rajongója, ha szívesen vállalsz be hosszabb túrákat és nem riadsz meg a kalandoktól akkor számodra  az ebbe a kategóriába tartozó modellek lesznek a legidálisabbak. Kinézetre sportosabbak, fiatalosabbak, mint a Trekking kerékpárok csak hiányzik róluk a klasszikus kiegészítők (sárvédő, csomagtartó, kitámasztó) sora. Nagyobb és vékonyabb a kerekük, mint az MTB kerékpároknak ez által jóval kifinomultabban viselkednek aszfalton, de a telszkópjuknak köszönhetően akkor sem jönnek zavarba, ha egy szép erdei ösvényen kell átkerekezni velük.

Dual Sport Kerékpárok

 

MTB Kerékpárok

Talán ezt a kategóriát kell legkevésbé magyarázni. Kifejezetten terepen való sportolás céljára gyártott kerékpárok, melyeknek minden alkatrésze beleértve a vázgeometriát is erre lett felkészítve. Közös jellemző a teleszkóp, a ballonos terepmintás külső gumi, a sportosabb testtartást igénylő vázforma. Mára már a női kategóriában is általánossá váltak a "nagy"  27.5, sőt a 29"-os kerékkel szerelt bringák, de a gyártók ennél is továbbmentek. Éveken át párhuzamosan fejlesztettek férfi és női kiviteleket, amiről mára szinte teljesen lemondtak. Persze vannak még gyártók, akik mai napig így tesznek, de egyre elterjedtebb az általánosítás, vagyis nincs külön női és férfi sorozat. Azt javaslom mielőtt nagyon összezavarodnál, hogy vásárlás előtt próbáld ki a bringát (erre itt az üzletben is van lehetőséged), mert úgy fogod csak érezni ezeket a különbségeket. Segítséget a megfelelő vázméret kiválasztásához itt találsz!

MTB Kerékpárok

 

Bankkártyás fizetés, Cofidis áruhitel, Szép kártya elfogadás, Házhozszállítás

Bankkártyás fizetés Cofidis áruhitel Szép kártya elfogadás házhoz szállítás 

 

Instagram/noikerekparszalon    Tik_Tok Noikerekparszalon    Google cegem q1