Dual Sport, vagy Cross/MTB Kerékpárok

Cross, vagy Dual Sport Kerékpárok

Az ebbe a csoportba tartozó kerékpárokat  gyakran nevezik cross, vagy hybrid bringáknak is és nem véletlenül, hiszen ez a kategória valóban két másiknak a keresztezéséből született, mégpedig a Trekking és a Mountain Bike kerékpárokéból. A gyártók megpróbálták a legjobb tulajdonságokat kiemelni a két említett csoportból és így született meg a legtöbb ember számára leginkább használható kerékpár. 

Ugyanis, ha szereted néha elhagyni az épített utat, de nem vagy a kemény terep rajongója, ha szívesen vállalsz be hosszabb túrákat és nem riadsz meg a kalandoktól akkor számodra  az ebbe a kategóriába tartozó modellek lesznek a legidálisabbak. Kinézetre sportosabbak, fiatalosabbak, mint a Trekking kerékpárok csak hiányzik róluk a klasszikus kiegészítők (sárvédő, csomagtartó, kitámasztó) sora. Nagyobb és vékonyabb a kerekük, mint az MTB kerékpároknak ez által jóval kifinomultabban viselkednek aszfalton, de a telszkópjuknak köszönhetően akkor sem jönnek zavarba, ha egy szép erdei ösvényen kell átkerekezni velük.

Dual Sport Kerékpárok

 

MTB Kerékpárok

Talán ezt a kategóriát kell legkevésbé magyarázni. Kifejezetten terepen való sportolás céljára gyártott kerékpárok, melyeknek minden alkatrésze beleértve a vázgeometriát is erre lett felkészítve. Közös jellemző a teleszkóp, a ballonos terepmintás külső gumi, a sportosabb testtartást igénylő vázforma. Az utóbbi időkben a női kategóriában is felütötte a fejét a kerékméretbeli újítás, akárcsak a fiuknál itt is megérkezett a korábban egységesen használt 26"-os méretet felváltó  27.5, sőt a 29"-os kerék is. Azt javaslom mielőtt nagyon összezavarodnál, hogy vásárlás előtt próbáld ki a bringát (erre itt az üzleben is van lehetőséged), mert úgy fogod csak érezni ezeket a különbségeket. Segítséget a megfelelő vázméret kiválasztásához itt találsz!

MTB Kerékpárok

 

Instagram/noikerekparszalon